Fotoklubben DNK Dansk Nikon Klub
logo
Næste aflevering:

Er ikke oprettet
Næste bedømmelse:

Er ikke oprettet

Hvordan startede det?
Dansk Nikon Klub blev startet i 1971 som et samarbejde mellem Dansk Fotoagentur A/S (Nikon importøren), foto-glade Nikonejere og journalisten Tommy Frenning, kendt som forfatter til Politikens "Jeg fotograferer 1 + 2".

Klubben består i dag af aktive medlemmer over hele landet. Vi mødes i klubben hver tirsdag kl. 19.30, hvor vi i perioden 1. september - 15. maj har programsatte punkter på dags-ordenen. Fra 15. maj til 1. september tager vi på fototure om aftenen. Den aktuelle mødekalender kan findes på http://www.dansknikonklub.dk/kalender.php

Klubbens faciliteter:
Klubbens faciliteter består af et mødelokale, et veludstyret atelier med flashanlæg, stativer, baggrunde m.v. Alle disse faciliteter står naturligvis til medlemmernes disposition.

Medlemsskab af foreninger af fotoklubber
Region Nord
Klubben er medlem af foreningen Region Nord som er en sammenslutning af fotoklubber i Storkøbenhavn.

Foreningen afholder i løbet af sæsonen nogle fotokonkurrencer som medlemmerne af fotoklubben kan indlevere til via sin egen fotoklub.

Der vil være en ekstern dommer der først bedømmer billederne og derefter gennemgår billederne ved et arrangement som arrangeres af de enkelte medlemsklubber på skift.

SDF - Selskabet for Dansk Fotografi
Klubben er medlem af SDF – Selskabet for Dansk Fotografi som er en sammenslutning af fotoklubber i Danmark. Selskabet er medlem af den internationale sammenslutning for fotografi Fédération Internationale de l’Art Photographique.

Som medlem af Dansk Nikon Klub er du klubmedlem af SDF og får via dit medlemslogin adgang til den del af SDF’s hjemmeside der er forbeholdt medlemmerne.

SDF udgiver et medlemsblad i A4 format der udkommer i 4 gange om året sendt direkte til dig.

Hvert år udgives fotobogen ”Fotografisk årbog” med billeder udvalgt af en redaktionskomite blandt de billeder der indsendes til dem. Denne bog bliver sendt eller udleveret til dig af Dansk Nikon Klub der modtager bøgerne samlet.

Selskabet afholder med en af medlems fotoklubberne som vært på skift et Landsmøde hvert år.

Her er det muligt at se fotoudstilling, besøge fotoleverandørers stande, blive inspireret foredrag og deltage i workshops.

På landsmødet udstilles den årlige udstilling "Den Nationale" med billeder som er udvalgt blandt de mange indsendte billeder til denne udstilling.

Desuden vil der også være en åben udstilling hvor medlemmerne selv kommer med deres billede som derefter  bliver bedømt.


Copyright © 2008 - 2022 Fotoklubben DNK Dansk Nikon Klub